Wijngebieden Duitsland

De geschiedenis van de Duitse wijnen begon met de oude Romeinen, die het land ongeveer 100 jaar vóór Christus veroverden en vlak daarna de druiventeelt begonnen. De wijngebieden zijn geconcentreerd in het zuidwestelijk deel van Duitsland. De wijngaarden liggen op steile, zuidelijke hellingen in een paar valleien en bijna altijd vlakbij een rivier, die het klimaat verzacht, als een warmtespiegel fungeert en helpt bij het in stand houden (dag en nacht) van een constante temperatuur. Mist en nevel, die in de herfst uit de rivier opstijgen, bieden de druiven bescherming tegen vroeg optredende vorst. Duitsland heeft ongeveer zo'n 100.00 hectare wijngebied en wordt voor het grootste deel beplant met witte druivensoorten (± 87%). Als minstens 85% van de wijn wordt gemaakt van één druivensoort, mag de naam van de druif op het etiket worden vermeld.


Klik hier voor: Het etiket - paspoort van de wijn



Klik hier voor Informatie bureau voor Duitse wijn: o.a Wijnreizen, Wijnbouwgebieden,  Wijn en gerechten, Druivensoorten, etc...