Wijneiland Pantelleria

Tussen Sicilië en de kust van Noord-Afrika ligt het tot Italië behorende eilandje Pantelleria. Dit eiland, met zijn zeer typische bodemstructuur, rijk aan vulkanisch gesteente, brengt een zoete specialiteit voort van de allerhoogste kwaliteit: Passito di Pantelleria. Een lekkernij die gemaakt wordt volgens de traditionele passito-methode. Nadat de gisting halverwege door toevoeging van alcohol is onderbroken, voegt men een bepaalde hoeveelheid zeer zoete druiven toe die op de warme en zonovergoten terrasvormige hellingen van het eiland zijn ingedroogd. Het resultaat is een fantastische zoete wijn, complex, elegant en zeer verleidelijk. Het alcoholgehalte bedraagt 15,5%. Het gebruikte druivenras is de Muscato d'Alessandria, die hier ook Zibibbo wordt genoemd.


Het Siciliaanse huis Pellegrino behoort tot de beste wijnproducenten van Zuid-Italië. Gebruikt worden uitsluitend druiven uit de beste wijngaarden van dit gebied dat zo rijk is aan wijn-historie.

 

Kleur:

prachtig goudgeel met een licht oranje schijnsel
Geur: complex, elegant, bouqueteus, divers gedroogd fruit, abrikozen
Smaak: vol, rijk, verleidelijk maar edel zoet, mild bittertje zorgt voor een geraffineerde diepgang, delicate afdronk
Serveertip: een genot op zichzelf, perfect bij een dessert met rijp zoet fruit en rijpe, pittige kaas van bijvoorbeeld het blauwschimmeltype
Serveertemperatuur: licht gekoeld

Pantelleria, een mozaïek van culturen > klik hier


Wijngebied Sicilië  >>