In het oude wijngebied Frankenland, met wijngaarden die voor het merendeel liggen op de heuvelhellingen van de Main en haar zijrivieren, komen de druivensoorten silvaner en müller-thurgau tot grote prestaties. Riesling is hier in de minderheid. De bodem wordt op vele plaatsen gedomineerd door kalk, wat wijnen vaak een bijzonder fijne zuurgraad en elegantie geeft. Dorpen als Iphof en Randersacker met de stad Würzburg brengen topwijnen voort. Traditiegetrouw zijn de meeste Frankenwijnen gebotteld in een platte, groene fles die Bocksbeutel wordt genoemd. Het verhaal wil dat Benedictijner nonnen bijgedragen hebben aan de populariteit van deze bijzondere fles. Zij hadden namelijk ontdekt dat de typische flessenvorm precies in hun Booksbüdel (boekentas) paste. Zo hadden zij altijd een aangename verfrissing bij de hand. Druivensoorten: müller-thurgau, silvaner, bacchus en kerner
Klik hier voor meer informatie: Frankenland
|