Wijngebied  Monbazillac

AOC voor zoete wijnen uit de Bergerac-streek. Monbazillac wordt volgens dezelfde methode (late pluk van de overrijpe en door het edele rot aangetaste druiven) en van dezelfde druivensoorten (de door de pourriture noble aangetaste Sémillon met de Sauvignon Blanc een de bloemrijke Muscadelle) bereid als Sauternes.  Het procédé van vinificatie van Monbazillac gaat terug tot oogst van 1874 en naar Sauternes overgebracht. Terwijl de prijzen voor Sauternes de pan uitrezen, kreeg in de jaren 80-tig de dessertwijnen van Monbazillac weer meer bekendheid en betaalbare prijzen.  Is de Monbazillac dessertwijn van een goed jaar, dan is deze even vol zacht als zijn  concurrent uit de Bordelais.




500 ml

Château Montdoyen 2005
Femme, je vous aime
AOC Monbazillac
S.C. Château Montdoyen
Jean-Paul & Brigitte Hembise
Propriétaire à Monbazillac

Druif: sémillon, sauvignon blanc, muscadelle

Gekregen: C&K - 12 september 2015 - Senouillac


Gedronken: kerstavond 2015
Bij:
panna cotta met abrikozensaus
wijn+gerecht: très, très délicieux!!

Schenktemperatuur: 10-12°C

Klik hier voor tekst op rugetiket


Les Fiefs de la Câtie 1993
AOC Monbazillac
Mis en bouteille à la Propriét
é
par Cave de Monbazillac
à U.C.D. 24240
- France


Chateau La Brie 1993
AOC Monbazillac
Mise  en bouteille du Château
Lycée d’Enseignement Professionnel
Agricole de Bergerac

Monbazillac -
France

Wijnproef: 21 november 1998
Smaak:
fris, zoetje, rozijnen, bittertje
Hapje:
ijs-sneeuwballen met kokos en mangosaus


Rose Boisière 1990
AOC Monbazillac
Mise  en bouteille par
Ets Louis Bert & Cie Négociants
Pineuilh - Gironde

Gedronken: 1 april 1995
Een niet al te zoete lekkere wijn

Klik hier voor tekst op rugetiket


Wijngebieden Zuidwest Frankrijk  >>