Restaurant & Eetgelegenheid

Café de Paris
5, Rue Dalbarade
64500 Saint-Jean-de-Luz - Labourd

De badplaats Saint-Jean-de-Luz ligt aan de Golf van Biskaje in de Baskische provincie Labourd. Op dit terras aan de boulevard hebben we geluncht met daarbij een fles rosé met de toepasselijk naam Moment de Plaiser. Daarna zijn we tevreden richting Bellocq, dat in het wijngebied Béarn ligt, gereden.   

Fotostrip: ons bezoekje 6 september 2017


Hotel-Restaurant Le Central
1, Place Charles De Gaulle
64220 Saint-Jean-Pied-de-Port - Irouléguy

 

Nadat we de Notre Dame de l'Assomption in het schattige dorpje La Bastide-Clairence hebben bezocht zijn we naar nog zo'n schattig dorpje St. Jean-Pied-de-Port gegaan. Op een van de bruggen over de rivier de Nive zien we het  mooi gelegen terras van dit restaurant. Er is een tafel vrij en wij kiezen uit het menu 1 een voor- en hoofdgerecht. We vragen aan de vriendelijke ober een rosé uit de omgeving en hij adviseerde de Harri Gorri van Domaine Brana. Het is hier lekker genieten van alles wat dit Hotel-Restaurant je te bieden geeft.  

 

Foto's: ons bezoekje 5 september 2017


Restaurant Le Plaisance
au Port
33710 Bourg sur Gironde - Côtes de Bourg

Het wordt weer tijd dat we ergens een hapje gaan eten en Roger (eigenaar van de chambre d'hôte) heeft ons het adres gegeven van een restaurantje in Bourg sur Gironde, dat zo'n 30 km vanaf Tutiac ligt. Aangekomen in het dorpje zagen we het restaurantje, dat zowat aan de rivier Gironde ligt, vrij snel. We worden door een vriendelijke jongeman naar een klein terrasje gebracht. Uit de menukaart de gerechtjes gekozen en van de wijnbar een rosé Hommage de la Grave 2015 besteld.
9
september 2017: Morgen weer richting huis en we besluiten om ons bezoek aan dit prachtige wijngebied  af te sluiten in dit restaurant.  Bij het middagdineetje hebben we dit keer een witte Château de la Grave 2015, Côtes de Bourg, gedronken. Restaurant geen culinair hoogstandje, maar heeft een wijnbar met mooie wijnen.

Fotostrip: ons bezoekje 5 en 9 september 2016


Le Saint-Julien
Restaurant gastronomique
11 rue St Julien
33250 Saint-Julien-Beychevelle - Médoc

 

Rond 12.30 uur rijden we dit kleine plaatsje in, zien het naambordje van dit restaurant staan en besluiten om hier te gaan eten.  Het restaurant heeft een toegangspad dat aan weerszijden beplant is met wijnstokken, waaraan nog druiventrosjes hangen. Op het overdekte terras van het restaurant nemen wij plaats aan een mooi gedekte tafel. Een vriendelijke ober komt ons de menu- en wijnkaart brengen. Wij kiezen een hoofd- en nagerecht en nemen hierbij een Château Guiraud 2014, een witte Bordeaux.  De wijn en de ook bestelde Badoit worden gebracht. Terwijl wij volop zitten te genieten van de goed uitgebalanceerde witte wijn wordt niet ver van onze tafel de BBQ aangestoken. En dat bij een buitentemperatuur van zo'n 39°C. Maar ja, het gerecht Côte de Boeuf Simmental grillée aux sarments de vigne is een van de aanbevelingen. Onze gerechten met de wijn zijn heerlijk. We hebben genoten van een echt gastronomische lunch!

Fotostrip: ons bezoekje 7 september 2016


Restaurant Le P'tit Canon
Le carré Vauban
Place 'armes
33390 Blaye - Côtes de Blaye

 

Na ons bezoekje aan Maison du Vin de Blaye zijn wij aan de overkant La Citadelle de Blaye, les fortifications de Vauban, ingegaan. Op de Place d'armes (dat uitzicht heeft over de rivier de Gironde) hebben we hier op dit terras onder grote parasollen ('t is een bloedhete dag) smakelijk geluncht -  menu Citadelle, met daarbij een lekkere Le Bordeaux de Petit Boyer 2014 Rosé.

Fotostrip: ons bezoekje 6 september 2016


La onne Auberge
Maison Hortal depuis 1970
1, rue de l'Eglise
81140 Cahuzac sur Vère - Gaillac - France 

In dit kleine simpele restaurantje met een warme Franse sfeer zitten enkele lokale bewoners en wat toeristen genoeglijk van de typisch Franse gerechten te eten. Wij hebben van het schoolbordje (dat bij de ingang van het restaurant hangt) de Omelette au fromage en de Cuisse de Canard confite en van de wijnkaart een fles Rosé Côtes du Tarn 2014 van Chateau Les Vignals besteld. Al snel wordt de fles rosé door de vriendelijke eigenaar (denken wij)  uitgeschonken en daarna worden vlot de gerechten uitgeserveerd. De omelet is verrassend lekker! De canard confit is heerlijk! Ook de bijgerechtjes flageolets verts zijn zeer smakelijk en de frites, zo hoort een frietje de zijn, lekker krokant en niet vet! Kortom we hebben hier heerlijk op zijn Frans zitten eten en drinken. De rosé viel zo in de smaak dat wij aan de eigenaar hebben gevraagd of hij ons het adres van Château Les Vignals kon geven. Hij geeft ons een foldertje van het huis en of wij zijn groetjes wilden overbrengen. Dat hebben we natuurlijk ook gedaan!   

Fotostrip: ons bezoekje 8 september 2015


Restaurant Café de la Paix
Chez Alain
50 Grand Rue
34360 Saint-Chinian - Languedoc - France

Op zoek naar een restaurantje rijden wij het dorp Saint-Chinian binnen en parkeren de auto aan de kade van het zijriviertje Le Vernazobres. Lopen via de brug over de toch ietwat opgedroogde Vernabres de Grand Rue in. Zien hier dit restaurant met zijn prachtige bar. Door de bar gelopen komt je in de binnentuin met mooie bomen, waar het al vol zit met vrolijk etende, drinkende en babbelende Fransjes. Gelukkig is er achterin de tuin nog een tafeltje voor ons vrij. De serveerster die ons naar de tafel heeft gebracht komt al snel terug met de menu- en de wijnkaart. Wij zoeken een menu uit en bestellen een wijn van Domaine du Tabatau, uit het wijngebied Saint-Chinan. Het eten, de wijn, de atmosfeer en het prachtige weer geeft hier toch echt het Zuid-Frankrijk gevoel en daar hebben we met volle teugen van genoten.  

Fotostrip: ons bezoekje 12 september 2014


Restaurant la Cocotte Fêlée
2, Boulevard de la Promenade
11220 Lagrasse - Languedoc - France

Vandaag is het weer heerlijk zonnig en warm. De terrasjes in het toeristische Lagrasse, gelegen in de Corbières, zijn niet overbezet. We zijn op het terras van dit restaurantje aan het tafeltje onder een mooie olijfboom gaan zitten. Van het schoolbord kiezen we een menuutje en bestellen een fles wijn uit de omgeving, een Rosé 2013 van Domaine Baillat. De wijn en de gerechtjes zijn geen hoogstandjes maar ook niet slecht. Zijn we in de buurt, dan gaan wij  weer met plezier onder de olijfboom zitten lunchen.

Fotostrip: ons bezoekje 11 september 2014


Restaurant Bambou Beach
SAS Le Bambou
64 Boulevard des Embruns
11560 St. Pierre la Mer - Languedoc - France

De plaats Saint Pierre la Mer ligt aan de Méditerranée waar het in deze tijd zeer rustig is. Het restaurant ligt aan de weg  met net als de andere restaurants een terras onder een luifel op de stoep. Van de menukaart bestellen we enkele visgerechtjes en natuurlijk wijn en een fles Badoit. Het flesje wijn La Clape 2013, een rosé van Château Marmorières, past wonderwel bij elk gerechtje. Het restaurant heeft een eenvoudige keuken, maar smakelijk. Met volle tevredenheid rijden we in het warme, zonnige mediterrane weer naar het wijngebied La Clape.

Fotostrip: ons bezoekje 10 september 2014


Restaurant Le Relais d'Amans
SARL Vertruk
RN 909 - la Baraque d'Amans
34600 Faugères - Languedoc - France

Dit restaurant is aanbevolen door de jongedame die ons de wijnen van Château de Liquire heeft laten proeven. Het restaurant ligt in een heuvelachtig wijngebied in de Faugères met een overdekt terras van riet en een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Het eten is eenvoudig maar verrassend lekker. Het gerecht Tempura Crevette is een toppertje. Heerlijk! De aanbevolen rosé van Domaine Schisterelle is zeer smakelijk en wij hebben aan de ober gevraagd of hij ons het adres van deze domaine kan geven. Geen probleem en wij zijn na het aangenaam vertoeven op het terras van dit mooi gelegen restaurant (dat zeker aan te bevelen is) naar Domaine Schisterell gereden. 

Fotostrip: ons bezoekje 9 september 2014


Hostellerie du Luberon
Cours Saint Louis
84160 Vaugines - Luberon - France

Helaas is het beoogde restaurant in het dorp Ansouis volgeboekt. Op zoek gegaan naar een andere eetgelegenheid in de omgeving zijn we uiteindelijk dit restaurant tegengekomen. We worden door een zeer vriendelijke mevrouw naar een tafeltje op het terras aan het zwembad gebracht. We zijn wel de enige gasten en dat had al een teken moeten zijn dat dit niet zo'n goede keuze is.  Behalve de fles rosé Terrarmonie 2012 is het allemaal matig tot zeer matig wat het eten betreft. Zowel het voor- hoofd- en nagerecht zien er zeer veelbelovend uit, maar helaas smakeloos! Het restaurant in de Hostellerie du Luberon is zeker geen aanrader!

Fotostrip: ons bezoekje 20 september 2013


Restaurant La Véranda
Traiteur à Domicile Boutique
Hubert Tarbouriech - Aurélio Rocha
Aveneu Marcelin Poncet
84560
Ménerbes - Luberon - France

Na het bezoek aan  Château de Mille in Apt en Cave de Bonnieux in Bonnieux gaan we op zoek naar een restaurant. In Ménerbes, een van die mooie oude dorpjes in de Luberon, kiezen we voor dit restaurant. We worden door een enthousiaste dame naar een tafeltje gebracht. We bestellen een menuutje en vragen hierbij een witte wijn uit de buurt. Het is weer volop genieten van deze lunch met de witte wijn van Domaine Ruffinatto, Les Ménines, Luberon 2012. Bij het afrekenen vragen we waar we Domaine Ruffinatto kunnen vinden en ons wordt uitgelegd waar dit domaine ligt.

Fotostrip: ons bezoekje 19 september 2013


Le Bistrot Mogador
Château l'Estoublon
Route de Maussane
13990 Fontvieille - Provence - France

Na het wijnproeven bij Mas de la Dames en het olijfolieproeven bij Moulin Castelas gaan we op zoek naar een restaurant om te lunchen. Aan de weg D17, richting Fontvieille, komen we een bord tegen van het prachtig gelegen Château d'Estoublon met Bistrot Mogador. Wij besluiten om hier een hapje en een glaasje te nemen. De mooie lange laan ingereden kom je aan het eind op een groot parkeerterrein. Een stenen trap leidt naar al het moois dat dit Château en de Bristrot heeft te bieden. We nemen plaats op het niet al te volle terras en een zeer vriendelijke jongeman wijst ons naar een soort schoolbord waarop de lunchkaart staat geschreven. De gerechtjes op de lunchkaart lijken ons lekker en we bestellen hierbij een fles Château d'Estoublon le Rosé 2012. Sodeju, dit is toch wel het echte Franse leven: "Smakelijk eten met een heerlijk rosé erbij, niet al te warm weer met een lekker zonnetje en een wondermooie omgeving met vele oude olijfbomen".  Voldaan en erg enthousiast over locatie en lunch zijn we weer richting Luberon gegaan.

Dia-animatie: ons bezoekje 18 september 2013


Restaurant de l'Horloge
55 Rue Léonce Brieugne
84160 Cucuron - Luberon - France

Aan de receptie van het Office de Tourisme de Cucuron Vaugines werd ons verteld dat de l'Horloge één van de beste restaurants is van Cucuron. Met een stratenkaartje in de hand zijn wij op zoek gegaan naar het restaurant. We worden door een zeer vriendelijke dame ontvangen die ons naar een leuk, knus en sfeervol verlicht restaurantje brengt. We kiezen van de menukaart het Menu Luberon en van de wijnkaart een fles Cuvée Soprano Rosé 2010 van Château de Clapier. Wij hebben lekker zitten eten en drinken en denken dan ook met veel genoegen terug aan dit restaurant.

Fotostrip: ons bezoekje 17 september 2013


Fotostrip: dorpje Cucuron


Hotel-Restaurant L'Oasis
427 Route d'Apt
84220 Coustellet - Cabrières d'Avignon

Op weg naar chambres d'hôtes Le Jardin Antan hebben we in het restaurant van dit hotel een hapje gegeten. Het saladebuffet toonde verrassend veel verschillende hapjes, welke stuk voor stuk erg lekker waren. Het hoofdgerecht en het nagerecht waren simpel maar ook weer zeer smakelijk.  Na een kopje koffie hebben wij voldaan de weg vervolgd. Wat betreft kwaliteit en prijs kun je dit een zeer geslaagd restaurantje noemen.  

Foto's: ons bezoekje 16 september 2013


 

Fotostrip: ons bezoekje 28 april 2013

 

Klik hier voor info Duroc varkensvlees

Restaurant Hjir is 't
Daryanto & Annick
Huisterheide 6
8521 ND
Sint Nicolaasga

28 april 2013: voor de tweede keer hebben we weer in dit restaurant heerlijk gegeten en ook hondje Nikki werd weer verwend. De amuse bouche gemaakt van fijngesneden bloemkool, wortel en courgette met een schuim van lente-ui, was een feestje in de mond. De hoofdgerechten: de kalfsentrecote en de zeebaars waren weer fantastisch van kwaliteit en erg goed bereid. Over de uit de wijnkaart gekozen witte Spaanse wijn, een  Casamaro 2011 uit de Rueda, waren we erg enthousiast; heerlijk! De bediening was zoals de eerste keer weer perfect: snel en vriendelijk. Als we in de buurt zijn komen we beslist terug!

1 december 2012: Op deze koude zaterdagavond met plenzende regen kunnen we de auto parkeren op een ruime parkeerplaats naast het restaurant. Je komt een restaurant binnen dat warm, gezellig, mooi verlicht en ruim is opgezet met een prachtige grote bar. We worden hartelijk ontvangen door een jongedame die ons naar een tafeltje brengt in een zeer aangenaam hoekje. Uit de wijnkaart kiezen we de Dazante 2010  een Pinot Grigio uit delle Venetie IGT in de Veneto. De wijn wordt vrij snel in een koeler op tafel gezet en tot onze verbazing heeft de jongedame ook een bakje water voor hondje Nikki meegebracht. Wat attent en diervriendelijk!  De Pinot Grigio is lekker, fris, mild droog en licht fruitig. De amuse bouche, een plakje roggebrood met hierop een bavarois van snert en daarop een mousse van rookworst, is heerlijk! Wat een prachtig idee van deze kok. De hoofdgerechten: twee bereidingen van het Duroc varken (van origine een Amerikaans rasvarken), ouderwetse sukade van kalfvlees en de bijgerechtjes zijn verrukkelijk. De nagerechten: Tiramisu, Crème brûlée van speculaas met ijs van Werther’s Original en het dessert Hjir is 't waren smakelijk.  Het is een verrukkelijke en gezellige avond geweest, waar we met veel plezier aan terug zullen denken. Restaurant Hjir is 't is een voorbeeld voor de horeca. 


Restaurant Domaine de Rombeau
2, Avenue de la Salanque
66600 Rivesaltes - Frankrijk

Een groot, leuk ingericht, maar ietsjes te donker restaurant met een traditionele Catalaanse keuken. De gerechtjes van het menu Les Pauses du Vigneron en het gerechtje Blanc de Poulet Gambas-Muscat doen je denken aan de Spaanse keuken en waren nogal volumineus doch smakelijk. Het is een gezellig restaurant met Spaanse invloeden maar geen culinair hoogstandje.

Fotostrip: ons bezoekje 13 september 2012


Sole Mio Restaurant
Plage de Paulilles
66660 Port-Vendres - Frankrijk

Dit is één van de restaurantjes die door Irène en Jacques zijn aanbevolen. Sole Mio (bistro-achtig) ligt mooi aan de Méditérranée, tussen de dorpen Port-Vendres en Banuyls-sur-Mer. Op het terras zit al een aantal personen te eten en helaas waren er ook een aantal tafeltjes gereserveerd. Er is nog een tafeltje vrij voor het restaurant en daar kunnen wij plaatsnemen zei een van de serveersters. Het werd inmiddels bewolkt en ja, ook aan de middellandse zee kan het regenen! De meeste terrasbezoekers zochten een plekje in het restaurant. Maar wij met nog enkele personen konden buiten blijven zitten, beschut onder zonneluifels en parasols. 't Gaf een hectische gezellige sfeer, maar na zo'n 10 minuutjes was het alweer droog. Het is hier een visgebied en we hebben ook heerlijk van onze visgerechten zitten smullen. De Rosé van Domaine Vaquer, smaakt zeer aangenaam, fris en fruitig.

Fotostrip: ons bezoekje 12 september 2012


Restaurant Relais de Sceaury
1 bis, Rue Centre
66720 Rasguères - Frankrijk

Na ongeveer 4 km gereden vanuit het dorpje Latour-de-France op de D9 zien we dit restaurant met een terrasje liggen en besluiten direct om hier te gaan eten.  Op het in de schaduw liggend terrasje gaan zitten en al spoedig komt een vriendelijke jongedame ons de menu- met de wijnkaart brengen. We kiezen een voor- hoofd- en nagerecht met daarbij een fles eau minérale Badoit en een fles Rosé des Vents 2011 van Château de Caladroy. Nu brengt een vriendelijk ober ons een amuse-bouche en noteert de bestelling. Sodeju, wat hebben we heerlijk zitten eten en genoten van de rosé. We gaan ook nog deze middag naar Château de Caladroy voor de Rosé des Vents en misschien nog andere wijntjes proeven en kopen. Frankrijk weer op zijn best: warm weer, buiten eten, heerlijk wijn, uitstekend restaurant!

Fotostrip: ons bezoekje 11 september 2012 


't Korensant
Sigrid Heerens - Wicher Werk
H. van Cappenbergweg 24
Molenrij - Groningen

29 april 2012: Bij binnenkomst worden wij gastvrij ontvangen door de eigenaar (chefkok) van het restaurant en daarna door een jonge ober naar dezelfde ronde tafel van ons vorige bezoekje gebracht. Van de menukaart hebben wij het lente keuzemenu van 4 gangen besteld met als begeleidende wijnen, een witte wijn uit de Pays d'Oc 2011 en een rosé uit de Ventoux. Alles wordt weer zeer verzorgd uitgeserveerd en wij hebben net als de vorige keer heerlijk zitten te dineren. C&K het was weer een feestje, bedankt!

29 april 2009: Een klein, in oude stijl ingericht, en een zéér gastvrij restaurant. Het hoofdgerecht: Lamsvlees van de Dijk, puree van doperwten, voorjaarsgroenten in jus van lam met speltbier was heel smakelijk. Van de Meinardie Noordbroek (nagerecht), een proeverij van aardbeien en stilstaand-ijs van Vlierbloesem, hebben wij ook genoten. De 2 flessen wijn (aanbevolen): een rosé gemaakt van de cabernet sauvignon van het Spaanse huis Ramón Roqueta en een rode AOC Coteaux du Tricastin van Domaine Grangeneuve waren verrassend lekker.

Fotostrip: ons bezoekje 29 april 2012 en 29 april 2009


WijnBar-Restaurant Boelen & Boelen
Martijn Boelen
1e v/d Helsststraat 50
(Gerard Douplein)
1072 NV Amsterdam

De wijnproeverij in deze WijnBar van 8 wijnen die afkomstig zijn uit het wijngebied Bordeaux met bijbehorende hapjes, is een heel gezellige (zonnige) zondagmiddag geworden.  De witte Château Haut-Peyrous 2009 uit het wijndistrict Graves is toppie, de rode Château Chantalouette 2006 uit het wijndistrict Pomerol is klasse, maar de dessertwijn van Château Lafaurie-Peyraguey, 1er Cru Classé 2004 uit het wijndistrict Sauternes is het toppertje van deze proeverij.  De hapjes heilbotfilet, ragoût van kalfswang en de bavette steak zijn onze favorietjes.  C&A nog hartelijk dank!

Dia-animatie: wijnproeverij 'De Bordeaux' - 22 april 2012


Restaurante Casa Canales
Avda. Padre Ismael 55
Aspe-Alicante - Spanje

Een simpel restaurantje met een eetzaaltje en een bar. Aan de wanden zijn 2 flatschermen gemonteerd waarvan eentje (helaas!) aanstaat met lawaaierige flitsende beelden.  Zo rond 14.00 uur is het eetlokaaltje bezet met lokale gasten die onder hard gepraat zitten de eten en te drinken. Een voordeel: je hoort de televisie niet meer! Het eten en drinken in Casa Canales is goed, zeker gezien de prijs, en de eigenaar is een gezellige, spontane ober.

Fotostrip: ons bezoekje 27 maart 2012


Bodegón Alejandro
Calle Mare de Deu del Carmen
03203 Elche - Spanje

Tijdens het bezichtigen van de oude binnenstad van Elche zijn wij dit restaurantje binnengegaan. Aan een bar met diverse tapas hebben wij een aantal tapaatjes uitgekozen. Zijn achterin het restaurantje aan een tafeltje gaan zitten, een fles Blanco Nieva van de druif Verdego en 2 cerveza caña (glazen bier) besteld. We hebben heerlijk zitten smullen en hebben dan ook nog wat tapaatjes bijbesteld.  Kortom: gezellig restaurant, gastvrij personeel en zeer smakelijke tapas!

Foto's: ons bezoekje 26 maart 2012


Mesón-Bodega El Rincón del Vino
Calle Crevillente 32
03140 Guardamar del Segura - Alicante

Komen rond 20.30 uur in dit restaurantje binnen en zien dat er nog geen gasten zitten. Direct komt er een jongedame op ons af die ons naar een tafeltje brengt in het Spaans ingerichte restaurant, maar de muziek die uit de boxjes klinkt is Elvis! Kijkend in de menukaart, helemaal in het Spaans, zijn wij met enige Spaanse kennis  en met behulp van de vriendelijke jonge ober tot een keuze gekomen. De gebakken tarbot (Rodaballo frito) en de heerlijke witte wijn (Mar de Frades 2009)  is een goede combinatie. De nagerechten smaken ons ook goed. Ondanks het feit dat wij alleen in het restaurantje zitten te eten en drinken is de sfeer reuze gezellig. Het door de ober aangeboden afzakkertje een DO uit Málaga, Malaga Virgen Pedro Ximénez, is een feestelijke afsluiting van het Spaanse dinertje! 

Dia-animatie: ons bezoekje 25 maart 2012


Restaurant les deux Acacias
23 Route Nationale 113
11150 Villepinte - Languedoc

Na ons bezoekje aan Château de Robert zijn wij op advies van de eigenaressen gereden naar dit restaurant. Op de parkeerplaats voor het restaurant autootje geparkeerd en vanwege het hete weer (32°) zijn we niet op het terrasje gaan zitten, maar in het restaurant. Een vriendelijke jonge dame komt ons de menukaart met lokale gerechten brengen.  Het is gezellig toeven in dit restaurantje maar van de gerechtjes waren wij weer niet zo onder de indruk. Jammer, want je zit toch in het grote eetcultuurland Frankrijk.

Fotostrip: ons bezoekje 15 september 2011


Restaurant la Marbrerie
Table Terroir
Avenue de l'argent double
11160
Caunes-Minervois - Languedoc

Wat heeft dit restaurant toch een prachtig Café! We zijn op het grote terras gaan zitten in de schaduw van de bomen. Na het bestellen van een witte wijn, een Château Villerambert Julien, hebben we iets uitgekozen van de menukaart. Door het mooie weer (30-32°), leuke, gezellige omgeving met smakelijke gerechten en een heerlijke wijn, waanden wij ons als God in Frankrijk! Een restaurantje om aan de bevelen.

Fotostrip: ons bezoekje 14 september 2011

Klik hier voor meegenomen folder 14 september 2011


Restaurant le Saint Jean
La Cité
1, place Saint-Jean
11000 Carcassonne - Languedoc

Na een stevige klim komen we aan in Cité de Carcassonne wat een groot toeristen centrum is met vele kleine winkeltjes en restaurantjes. Aangekomen bij het restaurant Le Saint Jean zijn wij op het terras gaan zitten. Een vriendelijke ober heeft onze bestelling opgenomen. Het voorgerecht Carpaccio de Saint-Jacques viel reuze tegen maar het hoofdgerecht Souris d'Agneau is voortreffelijk!  Een prettig, mooi gelegen, smakelijk restaurant.

Fotostrip: ons bezoekje 13 september 2011

Fotostrip: La Cité de Carcassonne 13 september 2011


Restaurant l'Odalisque
38 Rue Cordeliers
11300 Limoux - Languedoc

Na ons wijnproefje bij Maison Guinot heeft de eigenaresse van dit huis ons o.a. dit restaurant geadviseerd.  In het modern strak ingerichte restaurant hebben we smakelijk zitten eten en heerlijk gedronken van de witte Ollieux Romanis uit het wijngebied Corbières.

Fotostrip: ons bezoekje 12 september 2011 


La Grande Chaumière
Hôtel - Restaurant
RN7 Nord
58240 Saint-Pierre-le-Moutier

Op weg van het hotel La Villa des Bordes (Cléry-Saint-André) naar het hotel La Méridienne (Saint-Flour) hebben we in dit restaurant een  gebakken forelletje met amandelen gegeten. Smaak en uitvoering kunnen beter! Het restaurant is meer bedoeld voor mensen die grote stukken geroosterd vlees op open vuur lekker vinden. Na een goed kopje koffie zijn we weer in de auto gestapt.

Klik hier voor meegenomen folder 10 september 2011


Klik hier voor artikel De Jouster Tour

De Jouster Toer
Midstraat 54
Joure - Friesland

In dit moderne en gezellige restaurant hebben wij 25 maart 2010 gegeten en we waren toen zo enthousiast over de bediening, gerechten en de wijn, een Italiaanse Soave (Gregoris), dat wij hebben besloten ons hier nogmaals eens te laten verwennen. Voor de 2e keer is het weer een succes. Een hartelijke ontvangst door de chefkok (ook vinoloog) Johan Schotanus en de amuse-bouche ziet er smaakvol uit. Het voorgerecht, de gerookte paling uit het Sneekermeer is een feestje in de mond. Verrukkelijk. Van de andere gerechten hebben wij ook zeer genoten. Wij zullen dit restaurant in de toekomst zeker weer bezoeken.

Fotostrip: ons etentje 4 september 2010

Dia-animatie: ons bezoekje 13 juni 2010


Hôtel** Restaurant Klein
44, rue de la Vallée
Soultzmatt - Elzas

Op deze mooie zwoele zomeravond hebben wij op het terras van dit hotel, waar ook enkele wijnboeren met de hele familie zich zitten te vermaken, ons ook laten verwennen met de gerechten: Suprême de pintade aux fuits rouge en Beignets de carpe à la bière. Een flesje (37,5cl) AOC Grand Cru Pinot Gris Zinnkoepfle 2007 van René Klein besteld en het is weer echt genieten in de Elzas. De nagerechten zijn mooi om te zien en zeer smakelijk. Kortom, een restaurant om te onthouden!
26 augustus zijn wij weer in Soultzmatt en hebben op het terras van dit restaurant weer lekker zitten eten van de salades met hierbij een glas heerlijke Pinot Gris uit de omgeving. Restaurant Klein: à très bientôt!

Fotostrip: onze bezoekjes 26 augustus en 25 juni 2010 


Restaurant "Au Raisin d'Or"
Dietrich-Seltz
1, rue Principale
Mittelbergheim - Elzas

Op het overdekte terras van het restaurant een Salade melee Saumon en een Cotes Agneau cepes gegeten, met daarbij een prima Pinot Noir 2004 (Albert Seltz). Tijdens het eten werden wij verrast door een enorme stortbui. Het gekletter op het dekzeil gaf ons een droge en gezellige sfeer. Hebben dan ook van deze kleine lunch genoten.
25 augustus, weer op het overdekte terras, hebben we smakelijk zitten eten van de kleine gerechten: Truite saumon fume en Truite aux amandes met een glas rosé erbij. Het blijft een adres om te onthouden.

Dia-animatie: onze bezoekjes 25 augustus 2010 en 19 augustus 2005


Winstub l'Altenberg
Mons. Serge Strub
14, Place du Docteur Walter
Bergheim - Elzas

Tegen het middaguur begint het plotseling te regenen en wij besluiten maar aan de lunch te beginnen op het overdekte terras van deze winstub. Na een tijdje wachten (de zon is weer gaan schijnen) worden door een vriendelijke serveerster onze gerechtjes: Pommes de terre avec munster, Salade poulet en Salade chèvre chaud gebracht. Met een glas Pinot Blanc uit deze streek heeft het ons uitstekend gesmaakt.

Foto's: ons bezoekje 24 augustus 2010


Restaurant Schathoes Verhildersum
Wierde 42
Leens - Groningen

In oude stijl ingerichte monumentaal bijgebouw van de oorspronkelijke nog uit de middeleeuwen daterende borg Verhildersum hebben wij ons lekker laten verwennen met een uitgebalanceerd menu en de daarbij gekozen wijnen door de chef-kok Dick Soek.

Foto's: ons bezoekje 27 februari 2010


Waldgasthaus zur Siegfriedschmiede
Inh. Fam. Jäger
Zum Hilschweiher 1
67480 Edenkoben - Pfalz

Op het terras van dit in het bos gelegen restaurant hebben we heerlijk in het zonnetje  gemütlich zitten lunchen. De gerechtjes, het glas wijn (Riesling) en het glas bier heeft ons prima gesmaakt.

Foto's: ons bezoekje 2 september 2009


Hotel-Restaurant Pfälzer hof
Weinstra
ße 85
Edenkoben

Een zeer gastvrij en gezellig restaurant. Het was een warme dag/avond en we hebben op de binnenplaats (buiten) van het restaurant lekker zitten eten van de gerechten: Carpaccio v. Saumagen, Wildschweinsalami,  Pfifferlinge, Forelle geräuchert en Schweinebäckchen. Bij dit alles een voortreffelijke Weißer Burgunder van het Weingut Lergenmüller gedronken. De serveerster (Oostenrijkse) heeft er toe bijgedragen dat wij een reuze leuke avond in dit restaurant hebben gehad. Met veel plezier zullen wij hier aan terugdenken. Komen we nog eens in de buurt van Edenkoben, dan gaan we beslist in Pfälzer Hof dineren.

Fotostrip: ons bezoekje 30 augustus 2009


Herberg "Bie de Tantes"
Wittemerweg 29
Eys - Limburg

Nadat we de mooie wijngaarden van Wijngoed Hoeve Nekum en de Apostelhoeve  in het Jekerdal hebben bezocht zijn we naar Eys gereden om de wijngaard van Domein Aldenborgh te bezoeken. Maar helaas hebben we deze wijngaard niet kunnen vinden in Eys. Teleurgesteld zijn we op het terras van de Herberg gaan zitten voor een hapje eten met een glaasje wijn. Wat een voltreffer, we hebben op dit gezellige terras genoten van de heerlijke Geulforel en de lekkere wijn van het Wijngoed Fromberg. Dit restaurant is zeker een aanrader!

Foto's: ons bezoekje 26 juni 2009


De Bernardushoeve
Mingersborg 20-22
Voerendaal - Limburg

Op weg naar Wijngoed Fromberg te Ubachsberg zijn wij gaan lunchen in de binnenplaats van de Bernardushoeve. Deze prachtige authentieke binnenplaats geeft je het gevoel of je in de Elzas bent: vakantie in eigen land! Wij hebben hier een heerlijk abdijbiertje gedronken, een boerenomelet gegeten en zijn met volle tevredenheid weer verder op reis gegaan. Dit is ook weer zo'n adresje om te onthouden!    

Fotostrip: ons bezoekje 24 juni 2009


Hostellerie Schuddebeurs
Tanja & Bart de Bree
Donkereweg 35
Schuddebeurs-Noordgouwe

In het gezellig ingerichte restaurant hebben wij van de gerechten (Menu "Relais") met de daarbij passende wijn genoten. Het voorgerecht: Gemarmerde terrine van parelhoen en kalfstong met een chutney van goudrenet en een bitterballetje van sukadevlees werd begeleid door een Duitse Riesling. 't Was een mooi samenspel in de mond. Het nagerecht: Taartje van Grand Cru Guanaja Couverture, geparfumeerd met Eau de vie de framboises, verse frambozen en sinaasappelsaus. Hierbij kon gekozen worden voor een zoete Sherry of een rode Banyuls. Toen Chef-kok Bart de Bree aan onze tafel kwam om te vragen of alles naar wens was, konden wij dat volmondig bevestigen. Kortom, een restaurant om aan te bevelen.

  Fotostrip: ons bezoekje 6 juni 2009


Auberge du Roc - Restaurant
Rue de la Roche
Château-Chalon - Jura

Een leuk ingericht restaurantje. Wij hebben een heerlijke gebakken forel in Beurre au Vin Jaune (moeder kookte) gegeten en een flesje (37,5cl) witte Côtes du Jura Cuvee Speciale 2001 gedronken.  Even wennen aan de wijn, maar bij het gerecht een uitstekende combinatie.  Voor herhaling vatbaar! 

Foto's: ons bezoekje 9 april 2009

Fotostrip: dorpje Château-Chalon in Franche-Comté


Hotel - Restaurant Rustica
Fam. R. Meyer-Ruffiner
Spiezstrasse 12
Frutigen - Zwitserland 

Doordat het rechter raam aan de voorkantzijde van de auto plotseling naar beneden stortte, zijn wij in het dorpje Frutigen bij Autohaus von Känel AG terechtgekomen. De monteur wist direct wat er loos was. De Fensterheber (een zwakpunt van de VW) was kapot! Als wij een kopje koffie gaan drinken in het Restaurant Rustica, wat naast het Autohaus ligt, dan gaat de monteur direct met de reparatie beginnen. Na een uurtje werden wij weer opgehaald. De auto stond weer perfect in orde en stralend schoon! De auto was gewassen, want dat doen zij altijd als deze weer wordt afgeleverd aan de klant. Super, super! Hebben wij weer eens pech in de buurt van Frutigen, dan gaan wij NATUURLIJK naar dit Autohaus! Zijn blij teruggegaan naar Restaurant Rustica en hebben daar lekker gegeten van het gerecht Im Bierteig frittierte Eglifilets (Baars).

Foto's: ons bezoekje 8 april 2009


Hotel Eden
Seestrasse 58
Spiez - Zwitserland

Dit hotel heeft een mooi restaurant met uitzicht op de Thunersee (een sprookje). Het menu heeft ons zeer verrast. Heerlijk, die Grüne Thaicurrysuppe met grote garnalen (het recept van de kok gekregen!!) Het nagerecht was een feestje op de tong. Dit alles werd begeleid met 2 heerlijke Zwitserse wijnen: een witte Chardonnay du Valais (Niklaus Wittwer, Valais/Wallis) en een rode La Briva - AOC Gamay de Dardagny 2007 (Pierre & Jean Hutin, Genf/Genève). De bediening heeft er ook voor gezorgd dat wij een onvergetelijke avond hebben gehad. Hier komen wij zeker nog eens terug!

Fotostrip: ons bezoekje 7 april 2009


Auberge du Parc
Onno Stijl
34 Place du Géneral de Gaulle
Correns - Côtes de Provence - France 

We hebben in deze mooie ambiance heerlijk gegeten. Het nagerecht was verrukkelijk! Nog nooit zo'n lekkere Tiramisu gegeten. 

Dia-animatie: ons bezoekje 22 mei 2008

Fotostrip: dorpje Correns 22 mei 2008


Brasserie le Gavroche - Restaurant Français
21 Avenue Jean Giono
Manosque - Coteaux Pierrevert

In dit typisch Frans en zeer gezellig restaurantje hebben wij met vele Fransjes genoten van het dagmenu, alleen het biefstukje was voor ons iets te lang gegrild. 

Foto's: ons bezoekje 21 mei 2008


Restaurant La Terrasse
1, Impasse de l'Homme de Paille
Le Castellet  - wijngebied Bandol

Op het terras van dit restaurant (Marokkaanse invloed)  hebben wij zéér smakelijk gegeten en daarbij een heerlijke witte Bandol van Domaine Castell-Reynoard 2006 gedronken. Onze allervriendelijkste serveerster zullen wij ook niet meer vergeten. Kortom het was een klein feestje met zonnig weer in een prachtig dorp.    

Dia-animatie: ons bezoekje 20 mei 2008


Le Logis du Guetteur
Restaurants Gastronomiques et de Tradition
 Chefs de cuisine: Max Gallegari et Didier Diderich
Place du Château - Les Arcs-sur-Argens

Een mooi restaurant met een wonderschoon uitzicht. Maar het eten valt tegen. Van het bordje Langoustines (doorgebakken) met groene asperges (beetgaar) op een hoopje van doorgestoofde aubergine/courgette alléén de asperges met een langoustine gegeten. De rest weer terug naar de keuken. Dit hoofdgerecht kost € 29.00. De Chefs de cuisine moeten zich schamen. De wijn (Rosé) van het huis Bastide St. Jean (€ 38,00) is goed. Het nagerecht Tiramisu (€ 3,25) is prijs/kwaliteit ook goed. De bediening is zoals je kunt verwachten in een restaurant gastronomique: hoffelijk in een blauw/zwart pak.

Dia-animatie: ons bezoekje 19 mei 2008


Restaurant le Tournesol
30, cours Taulignan
Vaison-la-Romaine

21 mei 2007: Op advies van een Belg, die in Vaison-la-Romaine woont, hebben wij in dit Provençale restaurant redelijk gegeten.


Hôtel*** Restaurant Munsch
14, Route du Vin
Saint-Hippolyte - Elzas

Op dit terras van het hotel hebben wij heerlijk  zitten smullen en genoten van een voortreffelijke witte Elzaswijn van het wijngoed Alsace - Munsch

Dia-animatie: ons bezoekje 17 augustus 2005

Klik hier voor meegenomen folder 2005 en 2010


Auberge de Clochemerle
Rue Gabriel Chevalier
69460 Vaux en Beaujolais

Op een verhoogd terras en beschermd tegen de zeer hete zon hebben we als eerste  een fles Evian besteld. Tijdens het drinken van deze verkoeling een menuutje uitgezocht. Het is weer genieten op dit terrasje met gezellig etende Fransjes en met  uitzicht over de Beaujolais.  De salade beaujolaise, terrine de Clochemerle (fait maison), lotte à l'Américaine met een Château de Vaux Rosé 2002 heeft ons heerlijk gesmaakt. Na een kopje koffie zijn wij zeer tevreden het dorpje ingegaan.

Fotostrip: onze bezoekje 23 juni 2005


Restaurant Christian Mabeau
Place du 11 Novembre
69460 Odenas en Beaujolais

Het is deze dag zo rond de 35°C en wij worden door het restaurant naar het terras gebracht. Het terras licht mooi gelegen aan een van de wijngaarden van de Beaujolais en wordt gekoeld door een olijfboom en een grote ventilator. Wij hebben hier prinsheerlijk gezeten en uitstekend gegeten met goed gekoelde witte wijn.

Fotostrip: onze bezoekje 22 juni 2005


La Terrasse du Beaujolais
Restaurant Panoramique - Salon de Thé
Route d'Avenas
69115 Chiroubles

15 oktober 2003 hebben wij hier voor de eerste keer lekker zitten lunchen met een prachtig uitzicht op de wijngebieden Chiroubles, St. Joseph en Régnié. Omdat het restaurant op zo'n prachtige locatie ligt hebben wij ons, tijdens onze wijnreisjes in mei 2004 en juni 2005,  hier weer lekker laten verwennen met de gerechten, wijnen en het prachtige uitzicht over de wijngebieden.

Fotostrip: onze bezoekjes 2003-2004-2005


Auberge de Traenheim 
Lydie et Claude Fuchs
17, rue Principale
Traenheim - Elzas

Restaurant <<D'r Löjelgücker>> is een culinair hoogstandje. Wij hebben genoten van een heerlijk menu met als hoogtepunt het grand dessert.

Fotostrip: ons bezoekje 14 augustus 2004


Restaurant les Catalpas
48 Route de Bergheim
68150 Ribeauvillé - Elzas

Vanwege het prachtige zonnige, warme weer hebben wij in de schaduw van de Catalpas in de tuin van het restaurant volop genoten van onze lunch met o.a. gefrituurde karper en een heerlijke wijn uit de Elzas. Een echte aanrader.

Foto's: ons bezoekje 12 augustus 2004


Hotel*** Restaurant de Bourgogne
Nathalie et Michel Colin
Place de L'abbaye
71250 Cluny - Saône-et-Loire

In dit mooie in 1817 op het terrein van de oude Benedictijner abdij van Cluny gebouwde Hotel-Restaurant hebben wij in de achtertuin van dit restaurant feestelijk zitten dineren. Het is een adres om te onthouden!

Fotostrip: ons bezoekje 29 mei 2004

Klik hier voor meegenomen folder 29 mei 2004


Hotel-Restaurant l'Ouillette
Place du jet d'eau
Santenay - Côte de Beaune

In dit gezellig ingerichte restaurant hebben wij genoten van het menu met daarbij een  Santenay Blanc en een rode Vin de table uit de Bourgogne.  Deze  laatste wijn was een voortreffelijke combinatie met de kaas Délice de Bourgogne. Zijn we weer eens in dit stadje rond lunchtijd, dan laten wij ons weer lekker verwennen in dit restaurant.

Foto's: ons bezoekje 27 mei 2004


Restaurant la Croix Blanche
Route du Vignoble 25
Lavigny, 1175 Vaud - Swiss

14 oktober 2003 - In een soort van gelagkamer hebben wij in dit restaurant geluncht. Hier hebben we lekker zitten eten van de l'assiette valaisanne met een karafje vin blanc uit de Vaud. Simpel maar smakelijk! 


Auberge Saint Pierre
Place Saint-Pierre
 33, rue de la Tonnelle
Saumur - Pays de la Loire

In dit overvolle (babbelend) restaurant hebben wij toch lekker zitten genieten van de gerechten en wijn uit de Pays de la Loire.

Foto's: ons bezoekje 27 februari 2003


Le Relais de Martigné
Claude et Brigitte Fremont
Route de Vihiers
 Martigné - Briand

In het wijngebied d'Anjou zien wij tegen 13.30 uur dit wegrestaurant liggen. Omdat het vandaag koud en nat is besluiten wij hier toch maar een hapje te gaan eten. Het restaurant doet een beetje kantineachtig aan met babbelend al etende gasten vanuit de omgeving. Het uitgekozen menu vanuit de regio is smakelijk, waarvan het gerechtje Fruits de mer in een schattig bootje (bateau) wordt geserveerd. Kortom, geen spijt dat wij deze beslissing hebben genomen.

Fotostrip: ons bezoekje 2 maart 2002


le Grand Hotel **NN - Restaurant la Grand Prée
spécialités ligériennes  (van de Loire)
 30, rue René Gasnier - Rochefort-sur-Loire

26 februari 2001: Hebben hier van het overheerlijke 3 gangenmenu en de uitstekende wijn van Domaine de Montgilet Anjou Gamay 1998 genoten. 


Restaurant la Maison Rouge
Spécialités Régionales
 38, rue Voltaire
Chinon - Indre et Loire

3 oktober 2000 - In het bomvolle restaurant hebben wij in een knus hoekje heerlijk van de regionale streekgerechtjes gegeten met hierbij een verrassend lekkere rode Chinon van Les Caves Angelliaume. Bij vertrek hebben we in het restaurant een flesje van deze heerlijke wijn gekocht en daarna zijn we naar het plaatsje Cravant-les-Côteaux gereden om de Cave Angelliaume te bezoeken. Zowel het restaurant als de Cave zijn aanraders!