Wijngebied Jerez
Een wijngebied van zo'n 23.000 ha in Zuid-Spanje. Deze D.O (Denominación de Origen) is de oudste van Spanje en dateert al van 1935. Het klimaat is warm, met invloeden van de Atlantische Oceaan, waardoor zich gistcellen op de wijn ontwikkelen. Dit heeft tot gevolg dat, nadat de wijnen volgens solera- en criadera-systeem zijn behandeld, er een grote verscheidenheid aan wijnen ontstaat, waarbij elke soort zijn eigen uniek aroma heeft. De 3 grondsoorten waarop de wijnstokken worden aangeplant zijn albariza (40% kalk, en verder zand en klei), de barro (minder kalk) en de arena (zandgrond). De belangrijkste druif van dit gebied is de Palomino de Jerez, waarvan ongeveer 90% wijn wordt gemaakt.   


Rosafino
Vino de Mesa (tafelwijn)
Produced and Bottled by
Bodegas Osborne S.A.
E-11500 - Spain

Gekocht: 3 juli 2009 - Dirck lll Amsterdam


Gedronken: 3 juli 2009
Smaak: mondvol zacht fruit (framboos, kers, aardbei)
Past goed bij spare-ribs in knoflookolijfolie

Gekocht: 14 mei 2010 - Makro Amsterdam

Schenktemperatuur: 7-10°C

Klik hier voor tekst op rugetiket


El Candado
Pedro Ximenez - Sherry
Valdespino
Jerez
Denominación de Origen
Bottled by: José Estévez, S.A.
Jerez de la Frontera - Spain
R.E. 221 -CA

Gekregen: Ronneke - 21 januari 2016


Gedronken: 26 februari 2017
Bij: tiramisu

wijn+gerecht: très, très délicieux!!

Klik hier voor tekst op rugetiket


Wijngebieden Spanje  >>