De Canarische Eilanden zijn uniek in de wijnbouwwereld. Ze liggen op 115 km van de Marokkaanse kust en op 1.150 km van het Spaanse vasteland. Sinds 1496 zijn ze Spaans. Lanzarote, het meest noordoostelijke eiland van de archipel, stond bekend om haar fruit- en bloementeelt. De lavastromen tussen 1730 en 1736 maakte hier voorgoed een eind aan, maar zorgde wel voor een nieuwe bron van inkomsten: de wijnbouw. Het verbouwen van de wijn vindt hier op een bijzondere manier plaats, namelijk in kuilen die gevuld zijn met picon. Dat zijn kleine lavasteentjes die goed vocht kunnen vast houden. De wijnstokken staan midden in de kuil, die wordt afgeschermd door een halve cirkel van grote lavastenen. Doordat de wijnstokken ver uit elkaar staan, is de opbrengst laag en al het werk in de wijngaard moet met de hand gebeuren. Driekwart is witte wijn, hoofdzakelijk van de druiven malvasía en listán blanca, de rest is rood en rosé, vooral van de autochtone listán negro en negramoll. Sinds 23 december 1994 verkreeg Lanzarote zijn eigen D.O. (Denominación de Origen) status. |
50 cl
|
La Geria Moscatel Dulce
Lanzarote
Denominación de Origen
Elaborado y Embotellado por
Bodega La Geria, S.L.
Yaiza - Lanzarote - España
R.E. 053/GC/C
Druif: moscatel, malvasia
Gekregen: C&K - 7 februari 2018
Gedronken: 2 mei 2018
Smaak: fris zoetje, passievrucht, muskaat, iets perzik, delicieus!
Schenktemperatuur: 10°C
Klik hier voor tekst rugetiket
|
|