Wijngebied Montilla-Moriles
Een DO ten noorden van het sherry-gebied en bij Córdoba gelegen wijngebied (± 14.400 ha) voor pittige, sherryachtige finos en amontillados. Het zoete druiventype pedro ximénez is hier rijkelijk aangeplant. De wijnen van Montilla-Moriles mogen niet onder de naam sherry op de markt worden gebracht, maar het is wel toegestaan om zeer rijk aan suiker zijnde wijnen van de pedro ximénez-druif uit Montilla-Moriles naar het sherrygebied te vervoeren om daar te worden gebruikt om cream sherry's en oloroso's aan te zoeten. De samenstelling van de bodem in het wijngebied Montilla-Moriles lijkt sterk op die van het sherrygebied.


Klik hier voor tekst rugetiket

Alvear
 Solera 1927 - Pedro Ximénez
Vino Dulce Natural - bruin 37,5 cl
DO Montilla-Moriles
Elaborado y Embottellado por
R.E 37400 Alvear S.A.
Avda M. Auxiliadora Montilla (Córdoba)

Gekocht: C&K - december 2009 - Groningen


Gedronken: kerstavond 2009
Bij: warm chocoladetaartje met koffievulling en
amarenen met siroop
Smaak: zoetig, pruimedanten, heerlijk!

Schenktemperatuur: 10-12°C


Wijngebieden Spanje  >>